KOSMISCHE ARCHETYPISCHE SYMBOLEN - HEILIGE GEOMETRIE

 

DE BETEKENIS VAN KOSMOGRAMMEN

 


Kosmogrammen zijn 'nieuwe' kosmische symbolen

die ons in deze tijd zijn gegeven ter ondersteuning

bij de groei naar hogere bewustzijnsniveaus. 

 

 

 

© Hanneke Lagache-Mekkes

 


Een kosmogram is een kosmisch symbool. Deze kan, evenals een mandala, beschouwd worden als een hulpmiddel voor meditatie en concentratie om de toegang te ontsluiten tot hetgeen we de innerlijke bewustzijnsgebieden noemen. Een kosmogram werkt evenals een mandala rechtstreeks in op het bewustzijn. Carl G. Jung noemde de mandala een symbool van volledigheid.

 

Deze kosmische archetypen - de kosmogrammen, de penta-kosmogrammen en de hexa-kosmogrammen - zijn een synthese van de zevenvoudige samenstelling van de mens uit de Theosofie en de zeven bewustzijnslagen uit de boeken van Alice Bailey/de Tibetaan. In bijna alle kosmogrammen is de heilige geometrie van de gulden snede aanwezig.

 

Het moment waarop je je kunt verbinden met het kosmogram van de Zon uit de persoonlijke horoscoop, is een ervaring die zal resoneren met je hart.

________________________


Ieder kosmogram van het eenvoudigste tot het meest uitgebreide,

 

is een symbool van kosmische ordening.


Het opent het veld voor innerlijke leiding


en helpt bij de groei naar heelheid.

 

Het is verbonden met de geometrie van de schepping


en geeft een beeld van onze zoektocht naar het Centrum


dat boven tijd en ruimte verheven is.


In stilte


De Ziel herkent het


Zonder woorden

 

 

Hoe 

1. Ieder kosmogram heeft een bepaalde frequentie en uitstraling die ons verbindt met onze ziel. De betekenis gaat verder dan het begrijpen van de techniek van het tekenen en de formules die ervoor gebruikt worden.

 

2. De verbinding vanuit het hart is wezenlijk. Deze gaat voorbij aan het concrete denkvermogen. Het gaat om de verbinding met het hart en je gevoel.

 

3. Verbind je met het kosmogram, niet alleen met de ogen, maar bij wijze van spreken via alle chakra’s.

 

4. Beschouw het kosmogram als een innerlijke spiegel van de ziel, jouw verbinding met de kosmos of met je diepste zelf.

 

5. Visualiseer het kosmogram en plaats het in gedachten op je derde oog. Laat het stromen door al je chakra’s.

 

6. Maak contact met de naam van de Engel en de Aartsengel die bij je horen.


7. Realiseer je dat het kosmogram, hoewel het archetypisch dus transpersoonlijk is, je kan helpen op je Pad van Bewustwording.

 

________________

 

 

ENKELE REACTIES:

 

“Het kosmogram betekent veel voor me: het beweegt iets heel dieps in mij en leert mij nog dieper te voelen. Als ik het voor me zie, voel ik me erg verbonden met een heel zuivere spiegel, zoiets waarvan ik zoveel houd dat het nog een stuk van me verwijderd is omdat ik de totale liefde nog niet omvatten kan. “


“Ik werd getrokken naar het kosmogram. Had er amper naar gekeken en voelde mijn hart helemaal stromen (hartchakra) en werd één met die zacht blauwe kleur. Ik werd er helemaal stil van en was onder de indruk dat dit zo kon stromen bij mij.”
Lamberta Vlieg

 

“ Vind dit belangrijk voor jou Hanneke om te weten hoe mooi de kosmogrammen werken en mijn ziel weet dat meer mensen dit op den duur gaan voelen en zien. De kosmogrammen komen op het juiste moment in mijn leven. Zo zie je dat alles weer afgestemd is op elkaar en de kosmos weet wanneer het tijd is om te mogen ervaren."
Lamberta Vlieg

 

Meer reacties kunt u lezen op reacties

 

Voor studiegroepen over dit onderwerp zie   opleidingen

 

Inlichtingen kunt u opvragen via  contact

^ Naar boven